søndag 15. august 2010

Look who`s back, hehe

Wow, det skulle jammen ikke være lett å få skrevet et innlegg i dag, hehe. Alt sto på arabisk og siden jeg ikke kan et ord arabisk så måtte jeg gå inn på alt og gjette hvordan jeg skulle få det til Norsk. Men jammen fikk jeg det til, klapp på skulderen til meg;-)

Nå er jeg tilbake i Egypt etter en "ferie" til Norge. Ja, for jammen var det godt å komme tilbake til sin egen leilighet i egypt etter å ha bodd sammen med en annen familie i vår leilighet i Norge. De vi bodde sammen med er veldig hyggelige mennesker men som med folk flest er man jo forskjellig. Jeg for eksempel har vel et litt mer ekstremt forhold til det å holde ting rent enn mange, så jeg har skurt og vasket store deler av ferien. Og når man da en gang er muslim så blir det også ganke slitsom å bo sammen med andre siden man jo må kle på segt hver gang man skal ut av rommet. For ikke å snakke om rommet, hehe, der vi var fire stk som delte et ganske så lite soverrom, en køyeseng, hvor barna lå anføttes oppe, jeg nede og gubben på maderass på gulvet. Men vi overlevde;-) Til og med jeg som liker veldig godt å være litt alene men jeg trakk meg veldig mye tilbake på rommet da jeg var hjemme og så på filmer når jeg ikke var ute å besøkte familie og venner.

Det var så hyggelig å treffe familie og venner men desverre fikk jeg ikke hilst på alle, så neste sommer skal jeg prøve å være ennå flinkere, ia;-)

Så kom vi tilbake til Egypt da;-) Og her har jeg lånt/leid ut leiligheten i sommer og har funnet ut at det skal jeg ikke gjøre flere ganger, i såfall må jeg vite hvordan de er i henhold til vaking og å ta vare på ting. Det er helt utrolig at folk ikke bryr seg så mye når det ikke er deres eget. Det var ikke mye som var galt her men noe var det og det er nok til å irritere meg. Jeg hadde jo ikke akkurat lyst til å begynne å skrubbe når jeg kom hjem. Vel, det er nå gjort og med skrubbingen kom også kink i ryggen og med vonde ben fra før var det ikke lett å være meg syntes jeg, hehe.

Nå er ryggvondten nesten borte og jeg er ved godt mot i hvertfall, ikke verst bare det. Ramadan er her for fullt og selvfølgelig er det en eller annen vannledning/rør som er ødelagt så vi er på tredje dagen uten vann her;-) Innimellom så er vannet borte et døgn av gangen her og det er jo egentlig ganske greit og overkommelig men tre dager, det syntes jeg begynner å bli mye men man får jo testet tålmodigheten da, hehe (gjelder å se det positive i ting, ikke sant?) Så da er det jo å hente vann fra en lastebil som kommer etter at alle rundt her har kjøpt opp alt vannet som er å få i butikkene rundt omkring. Og man velger å lage de rettene som krever minst oppvask. Mye av vannet går jo også med til å kunne få dratt opp i toalettet og stakkars dem som har dårlig mage i en slik tid sier jeg bare;-)

Vel, vel man lærer seg å leve med det meste og jammen godt er det. Og alt dette tiltross, så ELSKER jeg å være tilbake i varmen, ja for det er steike varmt og AC går for fulle guffer her. Ja, for hadde jeg ikke klart det....... eller....jo da man er da vel tilpasningsdyktige eller???

Ja glemte jo nesten å ta med at jeg selvfølgelig har fått to myggestikk, og det er i hovedsak derfor AC går round the clock for når det blir varmt og fuktig så klør myggestikkene noe sinnsykt, selv om jeg bruker kløstopp;-) Myggestikkene her klør ti ganger så mye som de i Norge også og de er mye smartere, det er jo nesten helt umulig å få slått de ihjel, det er som om de føler at vi kommer og flyr bort akkurat når vi tror vi har dem. Så her blir det å spraye litt baygone som jo er gift og da hoster og harker jeg så det holder, sikkert ikke veldig sunt heller men har man myggeskrekk så har man det;-)

Da er det på tide å slutte av for denne gang før det blir en hel bok her.

;-)

1 kommentar:

mamma til tre sa...

altid godt å komme tilbake. Og godt med værdagsrutiner i sin egen lille stue.